Vesthimmerlands ungdom kigger ud i fremtiden

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Omkring 1000 elever i 7.-9. klasse fra Vesthimmerland er blevet bedt om at besvare spørgsmålet ”Hvad vil du gerne give videre til fremtiden?”. Svarene skal bruges til et kunstprojekt, der skal fortælle om de unges liv og tanker.

Resultatet af kunstprojektet kan ses på HotSpots facader og viser tre udråbstegn. Når mørket falder, lyser udråbstegnene op og er resultatet af mere end 800 unges bidrag. Kunstprojektet er blevet til via et samarbejde mellem UNGVesterhimmerland og områdets grundskoler. De fik hjælp af Vesthimmerlands Museum, billedkunstneren Jesper Olsen samt et hold sociologer. Sammen fik de bidraget til et succesfuldt kunstprojekt, der blev vist til Folkemødet for Unge d. 16. september. Der var mere end 2.000 unge mennesker til stede.

Lavede en tidskapsel

Ved siden af udsmykningen af HotSpots består kunstprojektet også af en sociologisk publikation. Unge i kommunen har skrevet dagbøger i syv dage. Ved siden af dagbøgerne, som er anonyme, har de unge indsamlet ting, der har betydning for deres liv. Det hele er blevet gemt i en tidskapsel.

Tidskapslen skal først åbnes om 40 år. Udgangspunktet for projektet har været, hvordan verden så ud for 40 år siden, og med inspiration fra 1981 har de unge skulle vælge ting, de syntes, skal findes i fremtiden.

Kilde: Vesthimmerlands Kommune: "Et opråb fra Vesthimmerlands ungdom"