Planer om flere cykelstier i Vesthimmerland

Profilbillede

Den nye cykelsti i Aars er en vigtig del af Vesthimmerlands Kommunes nye cykelhandlingsplan, som Teknik- og Miljøudvalget vedtog i marts 2021.

En af målsætningerne i den nye cykelhandlingsplan er at antallet af borgere over 16 år, der cykler mindst en gang om ugen skal øges i perioden 2021 – 2025. Der er mange fordele ved at få flere til at cykle. Udover at den miljøvenlige transportform bidrager til et grønnere Vesthimmerland, vil det også forbedre den enkeltes borger sundhed, ligesom at flere på cyklen vil skabe en attraktiv by at bo i og besøge.

For at målet om at flere skal op og cykle skal indfries, er det vigtigt at der bliver etableret et sammenhængende cykelnet. Her er den nye cykelsti i Aars, hvor staten har tildelt kommunen 1,7 mio. kr. et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Den nye cykelsti i Aars er ikke Vesthimmerlands Kommunes eneste cykelsti, som kommunen planlægger at etablere. Der arbejdes på en ny cykelsti nord for Farsø samt en ekspropriation til cykelstien i Trend, som er en del af den nationale rute Cykelrute 12. I det nye budget for 2022 er der sat et beløb af til en anden cykelsti i Vesthimmerland. Det er endnu ikke godkendt politisk, hvor den cykelsti skal placeres. 

Kilde: Vesthimmerlands Kommune: "Godt nyt til cyklisterne: 3,5 mio. kr. afsat til ny, sikker cykelsti i Aars"
Flere artikler