Kæmpe anlægsprojekt i Aars bliver en realitet

Profilbillede
dato

Efter næsten 10 års arbejde af blandt andre Aars Svømmeklub, er byggekontrakten underskrevet, og det første spadestik til det ambitiøse Svømmecenter Vesthimmerland i Aars bliver taget i efteråret 2021. 

Svømmecenter Vesthimmerland kommer til at ligge i det vestlige Aars, og bliver et af de største anlægsprojekter i Vesthimmerlands Kommune nogensinde. Prisen lyder på 99,7 millioner kroner, men så bliver svømmecentret også et samlingssted for folk i alle aldre og med et stort svømmebassin i olympisk længde.

Der skal være plads til alle i det nye topmoderne svømmecenter, og folkesundheden skal være i højsædet. Derfor er flere af Aars’ foreninger, borgere og skoler også blevet inddraget i planlægningsfasen, og der kommer blandt andet til at være fælles sauna, varmtvandsbassiner til børnefamilier, bassiner til borgere med handicap, familieomklædning og arealer til små arrangementer.

Kronen på værket i det nye svømmecenter bliver det store svømmebassin, som bliver 50 meter langt. Det er olympisk længde, og det kommer for alvor til at sætte Vesthimmerland og Aars på Danmarkskortet, når der kan inviteres til store svømmestævner.

Selve byggeriet kommer Svend Aage Christiansen fra Østervrå til at stå for, og arkitekturen kommer til at være inspireret af kunstneren Per Kirkeby, som siden 80’erne har haft en tæt tilknytning til Aars.

Kilde: Redaktionen