Carlsberg er ikke kun kendt for deres øl, men også for deres banebrydende forskning. På Vesthimmerlands Gymnasium og HF kan du opleve en fascinerende rejse gennem Carlsberg Laboratoriums videnskabelige landvindinger. Lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil tage dig med ind i verdenen af gær, byg og humle.
Videnskab bag ølbrygningForedraget vil dykke ned i, hvordan Carlsberg har bidraget til grundlæggende naturvidenskab gennem opdagelser som rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen. Du vil også høre om, hvordan laboratoriet arbejder med nye gærtyper til alkoholfrit øl og bæredygtig forædling af byg og humle.
Klimatolerante fødevarerDer vil også være fokus på den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Foredraget vil give indsigt i, hvordan Carlsberg arbejder med at forbedre planters egenskaber for at tilpasse dem til forskellige klimatiske forhold. Du vil desuden få indblik i fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.
Smag på videnskabenUnder foredraget serveres små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der vil blive gennemgået i foredragets løb. Dette er en unik mulighed for at kombinere videnskab med smagsoplevelser.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Vesthimmerlands Gymnasium og HF, Jyllandsgade 52, 9600 Aars
Entré: 30 kr
Læs mere på Aarhus Universitets hjemmeside
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her