Ejendomsmægler: Din bolig står i historisk høj kurs

Indehaver Tina Sondrup sidder klar med åbne arme
Profilbillede
dato

Ifølge lokal ejendomsmægler er det lige nu et historisk godt tidspunkt at sælge sin bolig på. Men det kan ændre sig i takt med, at samfundet genåbner.

Hvis du er boligejer, vil du med stor sandsynlighed vide, at du sidder på et potentielt guldæg. Nemlig din bolig. Den historisk høje efterspørgsel på boliger det seneste år har skabt et lavt boligudbud og stigende boligpriser, som gør det ekstra attraktivt at sælge lige nu.

Det mener indehaver af Nybolig Vesthimmerland - Aars, Tina Sondrup, som oplever et udpræget sælgers marked.

"Det er klart, at vi som ejendomsmæglere er interesseret i at få flere boliger til salg, fordi vi desværre ikke kan hjælpe alle købere i øjeblikket, men vi synes også, at det er vigtigt at oplyse boligejere, der overvejer at sælge, at de nok ikke finder et bedre tidspunkt end lige nu", siger Tina Sondrup.

Undersøgelser viser, at otte ud af ti flytter, fordi der sker en ændring af deres livssituation, men i nogle tilfælde kan der være langt fra ide til handling.


Foto: Huset er netop solgt 

"Når man overvejer at sælge sin bolig, vil man typisk undersøge, om det er et godt tidspunkt på det lokale boligmarked. Plus der kan være andre forhold, som tager tid at få klarlagt. Men står man i den proces nu, vil vores anbefaling klart være at tage fat i den lokale mægler og få en snak om mulighederne", siger Tina Sondrup.

Hun forventer, at boligmarkedet vil fortsætte sit høje aktivitetsniveau et godt stykke tid endnu.

"Vi kan ikke vide, hvordan genåbningen kommer til at påvirke boligmarkedet. Men lige nu er der stadig godt gang i bolighandlerne, og det ser ikke ud til at stilne af lige foreløbig, men i løbet af sommeren, når vi måske kan rejse igen, er der en chance for, at tempoet kan falde til et niveau, som vi så før Corona", siger Tina Sondrup.

Kilde: Nybolig Vesthimmerland