Computerkøb førte til sigtelse

dato

Hvad der skulle have været glæde ved et nyt godt køb, endte ud i at blive en noget ubehagelig overraskelse for en nordjysk mand.

Onsdag aften bankede politiet nemlig på hos manden med en ransagningskendelse. 

Forinden havde politiet nemlig modtaget en anmeldelse fra en kvinde, der tre uger forinden havde haft indbrud. Under indbruddet havde tyven stjålet hendes computer, og det var nu muligt at spore computeren til en adresse i Aars

Derfor rykkede politiet ud til adressen for at se, om tyvekosterne fra indbruddet skulle befinde sig der. Politiet fandt ganske rigtigt computeren, men ikke resten af tyvekosterne. 

Manden forklarede, at han tidligere på dagen havde købt computeren brugt af en ukendt mand på en handelsside. Idet manden havde købt en stjålet computer, sigtede politiet ham for hæleri.

Man kan blive hæler på to måder: Ved at sælge stjålne varer videre og ved at købe stjålne varer

Det kan være svært at opdage, om en vare kommer fra et indbrud. Faktisk synes 78 procent af danskerne, at det er svært at vide, om de varer, de køber brugt på nettet, er stjålne. 

Hvis du bruger disse to nemme handleregler, er du mere sikker på, at varen ikke er stjålet. 

  • Brug MobilePay, når du handler brugt
  • Kig efter NemId hos sælger, når du handler brugt på nettet

Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr. som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesserede i. 

Kilde: Nordjyllands Politi