Advarsel: Falske 500 kr. sedler i omløb

Profilbillede
dato

<br>Nordjyllands Politi har igennem de seneste par uger modtaget og efterforsket i alt 9 anmeldelser vedrørende falske 500 kr.-sedler.

Sådan lyder advarslen fra efterforskningsleder, politikommissær Mikkel Brügmann, der tilføjer, at de falske pengesedler er blevet indløst i forskellige butikker, der alle er beliggende i Vesthimmerland. 
 
Der har, uddyber politikommissæren, været 6 tilfælde af indløste falske sedler i butikker i Aars, mens der har været 2 i Farsø – samt én i Ranum. 
 
”Sedlerne er ved første øjekast meget vellignende. Det kan komme bag på nogen, så jeg kan godt forstå, at der kan være nogle, der er blevet overrumplet, ”siger Mikkel Brügmann, der fortsætter: ”Men vær kritisk; for nærstuderer man dem, så kan man nemlig godt fornemme, at der er tale om en anderledes type af papir – og sedlerne mangler også flere af deres specielle kendetegn. Så det er muligt at spotte svindlen.” 
 

Vær opmærksom

Politikommissæren opfordrer derfor både borgere og butikker til at udvise særlig opmærksomhed, når man får overdraget pengesedler, særligt en 500 kr.-seddel. ”Og,” tilføjer han, ”ligger man aktuelt inde en 500 kr.-sedler, så kan man med fordel kaste et ekstra blik på dem for at verificere deres ægthed.” 
 
Er man i tvivl om ægtheden af ens pengesedler, så kan man læse nærmere på nationalbanken.dk, eller man kan kontakte sin bank. 
Ring 114 med oplysninger
”Kommer man – eller er man allerede kommet i besiddelse af falske pengesedler – så hører vi selvfølgelig gerne om det, da det vil give os mulighed for at følge sporet bagud.” 
 
Kontakt politiet på telefon 114, ligesom man også gerne må kontakte politiet, hvis man har oplysninger af betydning for sagen. 
 

Efterforskning i gang

Efterforskningslederen kan ikke kommentere i detaljer på politiets specifikke undersøgelser af de konkrete anmeldelser. 
 
”Men falske penge er en meget alvorlig sag, så vi efterforsker i alle anmeldelserne, og vi har i den forbindelse undersøgt flere spor. Men desværre har det ikke indtil videre ført os frem til et gennembrud i efterforskningsarbejdet – hvilket også er en af grundene til, at vi nu går ud og advarer borgerne om det her, så de kan være ekstra opmærksomme, så de ikke bliver ofre for svindlen,” lyder det afslutningsvist fra Mikkel Brügmann.
 
Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi